Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Airco

Is het bij jou in huis ook niet meer uit te houden vanwege de warmte? Bekijk dan onze Artel...
Lees meer

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Split unit

Een split airco is een gescheiden opstelling, bestaande uit een wandunit en een buitenunit. De wandunit wordt binnen gemonteerd. De buitenunit kan op de grond, op een platdak of aan de gevel worden geïnstalleerd. Er is eigenlijk altijd een geschikte plek te vinden.

De binnen en buitenunit worden verbonden met elkaar via leidingen. Door gebruik te maken van een leidinggoot zijn de leidingen niet zichtbaar en netjes weggewerkt.

Het voordeel van een split airco unit is dat deze stiller zijn ten opzichte van een monoblock of een mobiele airco. Dit komt natuurlijk omdat de buitenunit niet in huis staat. Wel zo prettig als je ’s avonds rustig wil slapen.

Verder zal een wandunit nooit in de weg staan omdat deze aan de muur wordt gemonteerd en geen ruimte op de vloer inneemt. Omdat je een vaste plek kiest moet je wel goed nadenken over de waar de wandunit komt.

Een mobiele airco is een oplossing voor de korte termijn omdat je vaak een raam of deur open hebt staan om de warmte af te voeren komt de warmte net zo snel weer terug in huis. Ook zal de mobiele variant altijd volop moeten werken om de ingestelde temperatuur te halen.

Klimaat verandering

Dat het klimaat veranderd merkt iedereen. Overal in de wereld zijn de gevolgen zichtbaar in de vorm van veel neerslag, extreme droogte, kou of warmte. Ook in Nederland zie je deze omstandigheden en merken we de gevolgen direct. Vooral als het extreem warm is en de temperaturen hoog oplopen heb je er last van. De verwachting is dat deze extremen de nieuwe standaard gaan worden en dan kun je maar beter voorbereid zijn.

In de meeste kantoren, supermarkten en openbare gebouwen is gelukkig airconditioning aanwezig. Maar wanneer je thuis komt wil je ook een aangename leefomgeving. Daarom worden er steeds meer airco’s geïnstalleerd bij huishoudens door heel Nederland. Zij ontdekken het comfort en gemak van een Artel airco.