Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Airconditioning

Ben je het zat om zwetend in de kamer te zitten? Kun je in de slaapkamer niet slapen? Dan is het...
Lees meer

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Artel split airco

Artel split airco's zijn in drie uitvoeringen beschikbaar, per uitvoering verschilt er wat er geleverd wordt. Hier volgt een overzicht:

  • Single split: 1 keer wandunit en 1 keer buitenunit
  • Dual split: 2 keer wandunit en 1 keer buitenunit
  • Trio split: 3 keer wandunit en 1 keer buitenunit.

Het aantal wandunits bepaald hoeveel vertrekken gekoeld kunnen worden. Zo kun je door gebruik te maken van één buitenunit tot en met 3 ruimtes koelen. De airco’s zijn beschikbaar met verschillende vermogens. Zo kun je door slim gebruik te maken van het aantal units en het vermogen altijd een verkoelende of verwarmende oplossing vinden, de airco's van Artel kunnen namelijk ook verwarmen. Kies je voor een dual split of een trio split airco dan kun je op elke wandunit individueel de gewenste temperatuur instellen.

Welk vermogen airco heb ik nodig?

Dat hangt simpel gezegd af van twee factoren. Er moet rekening worden gehouden met het oppervlak van de ruimte en de isolatie die aanwezig is. Hoe groter het oppervlakte en hoe slechter de isolatie hoe meer vermogen nodig is.

Ook de kracht van de zon mag niet worden onderschat. Wanneer er veel glas aanwezig is waar de zon op schijnt heeft dit een versterkende werking op de warmte die een vertrek binnendringt. Neem dit ook altijd mee als je een keuze maakt voor het vermogen.

Het is belangrijk om het vermogen van de airco af te stemmen op de ruimte die je wil koelen. Vergelijk het met een pelletkachel, CV of warmtepomp deze zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens en het benodigde vermogen wordt afgestemd op het vertrek.

Een airco met een te weinig vermogen voor de ruimte zal deze nooit op de gewenste temperatuur kunnen krijgen en altijd op maximaal vermogen draaien. Dit is niet goed voor de levensduur van de airco en vraagt ook veel energie. Kijk daarom goed naar het vermogen en neem wanneer je twijfelt altijd contact op.