Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Pelletkachels CV Moederhaard

Pelletkachel CV – Ook wel moederhaard genoemd. Zoals de benaming al verklapt, deze pelletkachel...
Lees meer

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pelletkachel op CV ook wel Moederhaard

 

Het overgrote deel van alle huishoudens in Nederland wordt nog verwarmt doormiddel van aardgas. Vaak is er een gasketel aangesloten op de centrale verwarming. Door klimaat verandering en de stijgende gasprijzen gaan steeds meer mensen opzoek naar alternatieve manieren om het huis te verwarmen. De pelletkachel met CV, ook wel moederhaard genoemd, komt dan vaak naar voren als goed alternatief, beter voor het milieu en beter voor de portemonnee.

 

De pelletkachels op CV van Artel maken gebruik van de nieuwste technologieën. Dit maakt het mogelijk de gehele woning op een milieubewuste manier te verwarmen met hout, behoudens comfort en gebruikersgemak van de moderne tijd. De pelletkachel op CV (moederhaard) plaats je in de woonkamer zodat deze heerlijke stralingswarmte afgeeft in de woonkamer welke vergelijkbaar is met die van een houtkachel. Er zijn modellen die net al een lucht pelletkachel de warmte actief de kamer in blazen.

 

Voor- en nadelen van pelletkachel op CV (moederhaard)

Ondanks de vele voordelen van een moederhaard zijn er ook altijd nadelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste even op een rij gezet zodat het overzichtelijk is wat met kan verwachten.

 

Voordelen:

- In ruimte waar de moederhaard staat heerlijke stralingswarmte vergelijkbaar met die van een houtkachel

- Geen hout meer kloven en jaren laten drogen, maar pellets gewoon online bestellen en thuis binnen 2 werkdagen laten bezorgen

- Beter voor het milieu (CO2 neutraal)

- Goedkoper dan verwarmen met gas

 

Nadelen:

- Meer werk dan gas-cv, denk hierbij aan schoonmaken en pellets bijvullen.

- Neemt ruimte in beslag in de woonkamer

- Duurder in aanschaf dan een gewone pelletkachel