Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Pelletkachel kanalisatie

Pelletkachel kanalisatie – Wat is het en hoe werkt het? Een pelletkachel met kanalisatie...
Lees meer

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verwarm meerdere ruimtes zonder gas

Door voor een pelletkachel met kanalisatie te kiezen, kun je meerdere vertrekken gasloos verwarmen. Ideaal bijvoorbeeld  voor een kleine woning die niet is aangesloten op het gas. Of wanneer er naast de woonkamer nog een vertrek is die verwarmt dient te worden. De extra ruimte wordt dat aan te sluiten op de kachel doormiddel van een buis. Op de pelletkachel kan dan bepaalt worden hoeveel van de warmte naar de woonkamer wordt verplaats en hoeveel naar de extra ruimte.  In ons assortiment hebben wij pelletkachels met 1 of 2 kanalisatie aansluitingen. Belangrijk om rekening te houden bij het verwarmen van extra ruimtes, is dat de afstand niet te groot is van de pelletkachel tot de andere ruimte(s). Per pelletkachel wil de maximale afstand nog wel eens verschillen, maar gemiddeld ligt de afstand tussen 2 en 5m. Advies blijft dan altijd hoe korter hoe beter en om alleen de aangrenzende ruimtes te verwarmen van waar de pelletkachel staat. Houdt er rekening mee dat je meer pellets gaat verbruiken wanneer de kanalisatie is aangesloten op de pelletkachel. Dit omdat de warmte vraag groter wordt.

 

Bediening kanalisatie

Bij een pelletkachel met kanalisatie kunt u zelf bepalen hoeveel van de warmte opbrengst naar welke ruimte gaat. Dit betekent dus dat wanneer een pelletkachel kanalisatie heeft u niet verplicht ben deze te gebruiken. Per merk verschilt het hoe u de warmte verdeling wordt aangestuurd. Bij sommige kachels gaat dit handmatig doormiddel van een schuifje, bij andere kachels wordt dit geheel elektronisch geregeld.

 

De voor- en nadelen van kanalisatie

Zoals wij al verteld hebben is de pelletkachel met kanalisatie een mooie oplossing om gasloos en voordelig warmte in meerdere vertrekken te krijgen. Maar zoals bij alle soorten pelletkachels heeft ook kanalisatie zijn voor- en nadelen. Hieronder ziet u specifiek voor de pelletkachel met kanalisatie de voordelen die kanalisatie heeft maar ook nadelen.

 

Voordelen:

- Meer ruimtes verwarmen met één pelletkachel

- Goedkoper dan een pelletkachel op CV

- Makkelijker af te werken

- Eenvoudig warmte afgifte bepalen per kanaal

 

Nadelen:

- Extra buizen nodig om de extra ruimte te kunnen verwarmen, deze moeten dan nog weggewerkt worden

- Bij langere afstanden warmteverlies

- Relatief veel kW nodig om de extra ruimte erbij te kunnen verwarmen