Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Lokale verwarming

Lokale verwarming – Voor veel huishoudens een van de meest interessante opties als we kijken naar...
Lees meer

Producten 1-24 van 50

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 50

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lokale verwarming

Pelletkachels zijn ideaal voor lokale verwarming, met lokale verwarming bedoelen we dat je een enkele ruimte verwarmt met een pelletkachel of meerdere wanneer je deuren naar andere ruimte(s) open zet. Eén van de grote voordelen van het verwarmen met houtpellets is dat het beter is voor het klimaat dan op gas stoken. Daarnaast heeft het als voordeel dat als er nog met gas wordt verwarmt, je erg veel kosten op de gasrekening kunt besparen door met pellets te gaan verwarmen. Ook geeft de pelletkachel een heerlijke warmte, wat voor velen veel aangenamer aanvoelt dan warmte van radiotoren. Voor de koude dagen is het ook nog eens extra gezellig naar de sfeervolle vlam te kijken.

 

Houtpellets?!

Wat zijn nu houtpellets? Als je voor het eerst hoort van pelletkachels, weet je misschien nog niet precies wat pellets zijn. Houtpellets zijn eigenlijk houtkorrels, ze worden gemaakt van onbehandeld zaagsel en schaafsel uit de houtbewerkingsindustie. Het droge zaagsel en schaafsel wordt onder hoge druk samengeperst, zo worden de pellets gevormd. Door dat het samengeperst is hebben houtpellets een hogere energetische waarde dan bijvoorbeeld een blok hout.

Waarom houtpellets gebruiken? Omdat hier veel voordelen aanzitten.

- Stoken op houtpellets is CO2 neutraal, hierdoor help je bij een schoner klimaat

- Goedkoper dan verwarmen met gas

- Door gecertificeerde pellets te kopen weet je dat je je altijd schoon hout brandt

- Houtpellets hoeven niet eerst te drogen, dus direct klaar voor gebruik

- Makkelijk in opslag en te verplaatsten dankzij de zakken

 

Houtpellets worden aangemerkt als CO2-neutrale brandstof, waarom is dat zo? Dit komt onder andere doordat er wordt gewerkt met een afval product, zou hier niets mee gedaan worden, dan zou het gaan rotten en vervolgens CO2 uitstoten. Door het te verbranden komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij als dat het zou wegrotten, deze hoeveelheid CO2 is tijdens de levenscyclus van de boom ook opgenomen. Zo wordt er geen extra CO2 toegevoegd aan de atmosfeer, zoals wel het geval is bij gas en stookolie.

Daarnaast is het zo dat de CO2 die in de houtpellets zit, gedurende de levenscyclus van de boom is opgenomen. Bij de verbranding wordt vervolgens weer evenveel CO2 uitgestoten. Hierdoor wordt er (anders dan bij fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie) geen extra CO2 toegevoegd aan de atmosfeer.