Artel Pelletkachel
Vraag een offerte aan voor
Besparing

Besparing

Vermogensvarianten
- 12 kW tot 48 kW
Rendement
- Max rendement = 95%
Garantie
- Max. 60 maanden
Prijzen
- Vanaf €3000,-

Pelletkachel CV besparing

Houtpellets zijn op het moment de goedkoopste brandstof om uw huis te verwarmen en te voorzien in uw tapwaterbehoefte. De terugverdientijd en pelletkachel CV besparing ten opzichte van uw huidige installatie is afhankelijk van type brandstof en het verbruik ervan.

Wilt u graag op en verantwoorde manier overstappen op het gebruik van houtpellets, dan is het van belang om de kosten van uw huidige brandstof in kaart te brengen.

Zo is bij het gebruik van Diesel of propaan/butaan gas al snel een besparing mogelijk tot 70%. Bij aardgas zal de besparing op ongeveer 40% liggen en met brandhout is dat geheel afhankelijk van de manier waarop u uw huidig brandstof verkrijgt.

Terugverdientijd / Pelletkachel CV besparing

De terugverdientijd op de aanschaf van een Pelletkachel CV is geheel afhankelijk van het verbruik en type brandstof welke u op het moment gebruikte. Om de juiste inschatting te kunnen maken van uw pelletkachel CV besparing moet eerst de installatie in kaart gebracht worden. Gebaseerd op deze data  kan de juiste pelletketel cv installatie items bepaalt worden. Hier vloeit een investering uit welke afgezet dient te worden tegen de kosten van de huidige brandstof en een verwachting van de kosten van de pelletketel cv. De pelletkachel CV besparing is nu bepaalt en kan gewogen worden tegen de terugverdientijd. Natuurlijk speelt de ouderdom van uw huidige installatie mee. Moet deze op korte termijn vervangen worden dan kunt u dat meenemen in de berekening. In de meeste gevallen wordt dan pelletkachel CV besparing zo gunstig dat het altijd uitkan.

Pellet CV schema, pelletkachel CV besparing

Pelletkachel CV installatie

Pellet CV ketel VS Gas CV ketel

De terugverdien tijd en pelletkachel CV besparing zal afhangen van het aantal kubieke meter gas welke u verbruikt. Over het algemeen wordt het bij een verbruik vanaf 2500 m3 aardgas interessant om over te stappen. Dit is dan alleen gebaseerd op economisch reden. De terug verdien tijd, bij aardgas, ligt over het algemeen tussen de 2 tot 6 jaar en hangt volledig af van uw start punt (Verbruik en ouderdom installatie).

Maar verbruikt u butaan of propaan gas dan wordt de pelletkachel CV besparing een geheel ander verhaal. Omdat de laatst genoemde brandstoffen veel duurder zijn dan aardgas liggen de terugverdien tijden en pelletkachel CV besparing significant beter. Terug verdien tijden en pelletkachel CV besparing, ten opzichte van propaan en butaan gestookte installatie, liggen tussen de 2-3 jaar. Daarna gaat u natuurlijk gewoon geld verdienen.

Pellet CV installatie VS diesel of butaan CV ketel

Bij het gebruik van diesel als verwarmingsbrandstof kan het ALTIJD uit om de overstap te maken naar een pellet verwarmingsketel. De besparing van houtpellets ten aanzien van diesel en propaan/butaan gas kan al snel oplopen tot 70%.

Pellet CV plaatsen in betaand cv netwerk

Uw huidige CV installatie kan in zijn geheel worden overgenomen door een pelletkachel CV. Er zijn meerdere manieren om een pelletketel te installeren in een bestaand CV netwerk. De gekozen methode hangt volledig af van de volgende eigenschappen.

  • De verhouding tussen het vermogen afgegeven door de Pelletketel en het vermogen wat wordt afgenomen door het CV netwerk
  • Het gewenste comfort ten aanzien van de snelheid waarmee de radiatoren warm moeten worden
  • Is er vloerverwarming opgenomen in het CV netwerk en hoeveel procent is dit van het geheel
  • Het te besteden budget
  • Moet het tapwater ook verwarmt worden door de pelletketel

Pelletkachel CV advies

Zoals u kunt zien zijn er nogal wat factoren welke de uiteindelijke pellet cv installatie bepalen. Om deze reden is het juiste advies altijd maatwerk. Voorafgaand aan het advies wordt er gedetailleerde info verzameling over de situatie, waarin de pelletketel moet gaan werken.

Andere pelletkachel CV merken

Wilt u meer weten over pelletkachel CV besparingen en denieuwd wat andere pelletkachel CV merken in de aanbieding hebben bezoek dan onderstaande link.

Calux pelletkachel CV besparing