Vraag vrijblijvend een
offerte bij ons aan

Installatie / Garantie

Kan een pelletkachel installatie gewoon als geveldoorvoer aangesloten worden?

Technisch gezien is het absoluut geen probleem om een pelletkachel installatie met een geveldoorvoer aan te sluiten. De verbrandingsgassen van de pelletkachel moeten wel genoeg kunnen verdunnen met verse lucht. Dit zal voorkomen dat de gassen in geconcentreerde vorm door openstaande ramen binnendringen.

Een nadeel van geveldoorvoer installatie is kans op rookontwikkeling in de ruimte bij het uitvallen van de stroom.

Moet de afvoerpijp van een pelletkachel altijd eerst 1,5 tot 2 meter omhoog?

Fabrikanten van pelletkachels raden aan om de afvoer eerst 1,5 tot 2 meter omhoog te leiden. De reden is dat er dan natuurlijke trek in de afvoer ontstaat. Dit zal de afvoer van de gassen in stand houden op het moment dat de stroom wegvalt.

Kan een pelletkachel op een bestaande houtkachel schoorsteen worden aangesloten?

Het is absoluut geen probleem om een Artel pelletkachel installatie aan te sluiten op een schoorsteen van een houtkachel (mits de schoorsteen is goedgekeurd voor houtverbrandingstoestellen).

Welke garantie verleent Artel op de Pelletkachels?

Op de body van de Artel pelletkachels wordt 5 jaar garantie verleend en 2 jaar op de draaiende delen.

Wat heb ik allemaal nodig om een pelletkachel cv aan te sluiten?

De pelletkachel-cv heeft alle appendages reeds ingebouwd. Er is buiten een cv-netwerk met radiatoren alleen een rookgasafvoer en een mixventiel op het retourwater nodig. Het mix voorkomt dat het retourwater onder de condensatietemperatuur komt.

Worden alle Artel pelletkachels en pelletkachels cv’s met een Nederlandstalige handleiding afgeleverd?

Ja, alle door RR Trading geleverde Artel pelletkachels worden met een Nederlandstalige gebruikershandleiding en onderhoudshandleiding afgeleverd.

Heeft de pellet kwaliteit invloed op de garantie

Zeker heeft de pellet kwaliteit invloed op de garantie. Er zijn pellet soorten in de handel waar Chloor vrij komt bij de verbranding. Chloor gaat een reactie aan met gietijzer en staal. Dit zal zeker het gietijzer aan tasten. Om volledig aanspraak te kunnen maken op de garantie, raad RR Trading pelletkachels aan om gebruik te maken van ++ DIN PLUS ++ houtpellets aan.

Dit zal zeker uw pelletkachel installatie ten goede komen.

 

kwaliteit pellets, Pellets kopen, Din plus pellets, hotpellets, pelletkachel installatie

Houtpellets ++ DIN PLUS ++