Schaarste verwacht in het najaar, met risico op piekprijzen! Koop voordelig in het voorjaar nu er (nog) voorraad is ✔ Pelletkachels  Warmtepompen

Voor woning of bedrijf

Pelletkachels

Lopen jouw stookkosten ook uit de hand of wil je gewoon een gezellig houtvuur om de woning of het kantoor mee te verwarmen? Dan zijn de Artel pellethaarden de uitkomst.

Door de eenvoudige manier waarop de rookgassen worden afgevoerd en door keuze uit verschillende type pelletkachels, is er altijd een pelletkachel in te passen in iedere woon- of kantoorsituatie.

Besparen op de vaste lasten

De meest in het oog springend voordeel van een Artel pelletkachel is de mogelijkheid om besparingen op jouw stookkosten te realiseren die kunnen oplopen tot wel 75%. Of je nu aardgas of stookolie gebruikt om de woning te verwarmen, besparen ga je zeker.

Sfeer en warmte van pellethaard

Natuurlijk is besparingen een belangrijke factor om tot de aanschaf van een duurzaam en milieubewuste pelletkachel over te gaan. Maar de sfeer en stralingswarmte die een Artel pelletkachel of pellethaard cv in uw leefomgeving brengen, zijn minstens zo belangrijk. De uitstraling van het houtvuur is vergelijkbaar met die van een houtkachel, maar dan wel met het gebruikersgemak van de moderne tijd.

Bijdrage aan een beter milieu?

Je draagt bij aan een beter leefklimaat voor iedereen, want de Artel pelletkachels voldoen aan de strengste normen binnen Europa en daarbuiten. Dus een pelletkachel is niet alleen goed voor het warmte, kostenbesparing en sfeer maar draagt ook bij aan een beter klimaat.

Pelletkachel vs CV Pelletkachel

De pelletkachel is sterk in opkomst. Veel mensen nemen een pelletkachel voor lokale verwarming in bijvoorbeeld de woonkamer.

Voordelen plaatselijke pelletkachel

Een pelletkachel die warme lucht uitblaast, is eenvoudig te plaatsen en betaalbaar. Het behaalde rendement is hoog en de verwarmingskosten laag. Besparingen kunnen oplopen tot wel 45% ten aanzien van aardgas en als vervanging van butaan/propaan of diesel wel tot 75%.

Nadeel pelletkachel voor lokale verwarming

Een veel gehoorde klacht bij pelletkachel bezitters met lucht uitblaas, is dat er toch wordt ingeboet op comfort. Normaal verwarmde de centrale verwarming het hele huis en nu wordt alleen de kamer, waarin de pelletkachel zich bevindt, verwarmd.

Om deze reden stappen veel pelletkachel bezitters, na verloop van tijd over naar een Pelletkachel CV moederhaard of een pelletketel.

Voordelen Pelletkachel CV moederhaard

De pelletkachel moederhaard wordt in de woonkamer geplaatst en straalt net als een houtkachel direct warmte uit. Het grootte verschil is echter dat er in de tussentijd ook verwarmd water door het CV netwerk stroomt. Hierdoor komt het comfort van warmte weer terug in het hele huis.

Dit zorgt ervoor dat in de woonkamer de sfeervolle warmte van een houtkachel wordt ervaren en het comfort van de CV installatie in de rest van de woning.

Dit is de ideale combinatie tussen kosten besparen aan de ene zijde en comfort aan de andere zijde.

Nadelen Pelletkachel CV moederhaard

Een nadeel is dat een pellet CV installatie duurder is in aanschaf, waardoor de terugverdientijd langer is. Maar dit kan toch al terug verdient worden in zo’n 5 tot 7 jaar. Achteraf hebben mensen toch vaak spijt dat ze niet direct voor een pellet CV moederhaard hebben gekozen. En dan is goedkoop toch een beetje duurkoop.

Ook moet er rekening worden gehouden dat een moederhaard vaak wat meer ruimte inneemt dan een lucht pelletkachel.

Design pellet CV moederhaard

De verkrijgbare modellen moederhaarden zijn tegenwoordig veelzijdig en modern. Kijk voor ons volledige assortiment hier.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.