Vraag vrijblijvend een
offerte bij ons aan

Houtkachel vs Pelletkachel

Houtkachel vs Pelletkachel

Veel mensen vragen zich af wat de pelletkachel voordelen zijn ten aanzien van een houtkachel of houtgestookte kachel. Langzamerhand stappen veel mensen over naar een pellet kachel welke jaren een houtkachel hebben gebruikt.

Waarom overstappen

Het hogere gebruikers comfort en gemak waarmee een pelletkachel zich laat bedienen is 1 van de voornaamste reden. Maar dit is niet het enige. Denk eens aan hoe lastig het is om brandstof te verzamelen voor een houtgestookte kachel. Dit in vergelijk met het feit dat houtpellets zo in de winkel tekoop zijn of aan huis bezorgd. Ook zijn houtpellets goedkoper dan brandhout. Veel houtkachel gebruikers zeggen dat het haardhout gratis wordt verkregen. Maar hebben dan de vele uren om het hout te kloven, stapelen en vervoeren niet meegerekend.

houtkachel / houtgestookte kachel, brandhout, houtpellets

Zo dat heeft weer een paar zaterdagen gekost.

 

Hieronder kunt u een vergelijk vinden tussen de pellethaard en een houtkachel en waarom veel mensen tegenwoordig toch voor een pellet kachel kiezen.

houtkachel of houtgestookte kachel, pelletkachel nadeel, pelletkachel voordeel

Eigenschap       Pellet kachel       Houtkachel     
comfort ++  +
Gebruikers gemak  ++  –
Economisch verbruik   ++
sfeer  +  +++
Rendement  ++  –
 Zelfstandig opstart  ++  —
afstandbediening +
Interieur Reinheid  ++  —
Installatie kosten ++  —
Toepasbaar in woning +++
Temperatuur Regelbaar  +++  —
Onderhoud +
Brandstof verkrijgbaarheid ++
Stroom nodig ++
Geluid niveau +

 

Conclusie houtkachel vs Pelletkachel

Uit boven staande tabel blijkt dat er wel een aantal voordelen zijn van de houtkachel ten aanzien van de pelletkachel. Maar als alle plussen en minnen zijn opgeteld wint de pelletkachel toch met een forse voorsprong. Dit is dan ook de reden dat mensen en Pelletkachel boven houtkachel verkiezen. Dit zal voor ieder persoon weer anders liggen. Om deze reden bent u van harte welkom in onze showroom zodat uw het verschil zelf kunt ervaren.

Pellet CV / houtgestookte CV ketel

Een houtkachel / houtgestooktekachel met biobrandstof aansluiten op uw CV installatie brengt het comfort wat bij deze tijd hoort. Het hele huis lekker duurzaam verwarmd met bio-energie