Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Houtpellets

Houtpellets kopen

Er zijn vele leveranciers en fabrikanten van houtpellets. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij aanschaf van pellets. Let bij aanschaf vooral op het keurmerk, houtsoort en de prijs.

Om je te verzekeren van goede houtpellets is er een Europees keurmerk in het leven geroepen.

Keurmerk

In 2010 is Europa begonnen met een nieuw keurmerk om aan te geven wat de kwaliteit is van de houtpellets. Dit kwam voort uit het feit dat het keurmerk DIN+ fraudegevoelig was. Het nieuwe keur merk is EN+, deze is verdeeld in 3 categorieën, A1, A2 en B. Bij de keurmerken EN+ A1 en A2 is er een klein verschil, beide keurmerken moeten gebruik maken van grondstoffen waarvan ze exact kunnen aantonen waar ze vandaan komen. Het hout moet ook 100% onbehandeld zijn.  Het verschil tussen A1 en A2 is alleen het chloorgehalte, bij A1 moet deze <0.02% zijn en bij A2 is dat <0,03%.

Dan is er nog de EN+ B, deze wordt gebruikt door houtpellet-fabrieken die het hout van verschillende locaties in bulk verzamelen. Het grote verschil is dan ook dat bij EN+ B niet exact aangetoond kan worden waar het hout vandaan komt, dit betekent overigens niet dat de kwaliteit minder is dan A1 en A2.

Een certificaatnummer dat begint met 3 is een handelaar. Dit is niet geheel onbelangrijk maar wil niks zeggen over de herkomst van de houtpellets. Check in het EN+ register of de houtpellets echt onder EN+ gemaakt zijn. Je kunt dit controleren door op de volgende link te klikken: Gecertificeerde producenten

Advies

Artel raadt aan om pellets met EN Plus A1 keurmerk te gebruiken in pelletkachels. 

Gebruik van goede kwaliteit houtpellets is als eerste van belang voor de verbranding. Door goede kwaliteit houtpellets te gebruiken heb je meer plezier van je pelletkachel en minder werk, dit komt doordat goede houtpellets schoner branden en weinig asresten achterlaten in de pelletkachel.

Het is vooral belangrijk dat je kiest voor 100% naaldhout pellets, bij de keuze tussen de verschillende soorten houtpellets. Deze zijn schoner en branden rustiger in vergelijking met donkere pellets, die bijvoorbeeld zijn gemaakt van hardhout. Zo zorgen naaldhouten pellets ervoor dat de temperatuur in de branderkamer niet te hoog oploopt en deze laten weinig roet achter in de pelletkachel. Ook dit zorgt bij elkaar opgeteld voor minder werk en zorgt voor minder slijtage aan het binnenwerk van de pelletkachel.

Houtpellet prijzen

De prijzen van houtpellets zijn per volle pallet en worden in Nederland bezorgd inclusief btw en transport.

Houtpellets bestellen / kopen

Houtpellets kopen? Bestel de pellets online. Pellets besteld op een werkdag voor 15:00 uur, deze worden dan binnen 2 werkdagen geleverd, op de leverdag kun je ze verwachten tussen 08:00 en 18:00 uur.

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.