Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Pelletkachel installeren

Het installeren van een Artel pelletkachel laten uitvoeren of zelf doen?

Het installeren een pelletkachel is iets dat goed moet gebeuren, dit om overlast en problemen te voorkomen. De volledig gecertificeerde pelletkachel & cv-monteurs van een Artel dealer staan klaar om de hele installatie van je pelletkachel netjes en vakkundig te verzorgen. Door jarenlange ervaring en opleidingen hebben de dealers veel kennis opgedaan met installeren van pelletkachels. Bekijk hier of er een dealer in de buurt zit en vraag naar de voorwaarden.

Artel pelletkachel zelf installeren

Mocht je besluiten je aangeschafte Artel pelletkachel zelf te installeren, dan kun je alsnog gebruik maken van onze kennis. De opgebouwde kennis is gedocumenteerd in schema's, Nederlandstalige instructies en natuurlijk is de technische dienst van Artel beschikbaar. Er zijn Nederlandstalige handleidingen en schema's beschikbaar, samen met gedetailleerde instructies. Het is belangrijk om na het aansluiten van de pelletkachel, de installatie te laten controleren door een specialist. Zo ben je verzekerd dat je pelletkachel veilig is aangesloten en optimaal presteert.

Aandachtspunten bij het zelf installeren van pelletkachels:

  • Hoe de pelletkachel aan te sluiten op het rookkanaal?
  • Welk afvoermateriaal voor rookgas gebruik je?

Wil je meer informatie over de rookgas afvoer methodes? Bekijk hier de opties

Artel pelletketel CV zelf installeren

Het installeren van een pelletketel CV of een moederhaard is een klus die moeilijker is om zelf uit te voeren, omdat er meer aandachtspunten zijn en meer technische kennis vereist is. Bij een pelletketel CV zijn er een aantal beslissingen die voor installatie gemaakt moeten worden.

  • Hoe aan te sluiten op je bestaande CV-netwerk?
  • Hoe de pelletketel CV te monteren in uw bestaande CV-systeem?
  • De pelletketel CV wel of niet laten samenwerken met bestaande gas-CV.
  • Wel of geen buffervat?
  • Wel of geen tapwater van de pelletketel CV?
  • Hoe de pelletketel CV aan te sluiten op het rookgasafvoerkanaal?

Aandachtspunten bij installatie pelletketel CV

  • Voorkom condensvorming op de warmtewisselaar van de pelletketel CV. Dit kan ontstaan als te koud retour (lager dan 58 °C) je pelletketel CV in stroomt.
  • De pelletketel CV dient aangesloten te worden op de ringleiding van minimaal 22mm van uw cv-systeem.

Belangrijk om te weten voordat je zelf een pelletkachel installeert, is dat je niet meer in aanmerking komt voor de subisidie-regeling. Om in aanmerking te komen voor de beschikbare subsidie moet de kachel in gebruik worden genomen of geinstalleerd worden door een specialist.

Wil je een Artel pelletkachel kopen en laten installeren? Vraag dan een offerte aan!

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.