Vraag vrijblijvend een
offerte bij ons aan

Nadelen pelletkachel

Nadelen pelletkachel

Naast de vele voordelen heeft de pellet kachel ook enkele nadelen. De nadelen zijn te verdelen in verschillende groepen. Soms wordt het door de gebruiker ervaren als nadeel, maar vaak komt het ook voort uit een verkeert advies tijdens de aanschaf.

nadelen

In de hieronder opgesomde nadelen zijn dus dikwijls te voorkomen met de juiste keuze tijdens de aanschaf selectie.

Rest van de woning niet verwarmd

Veel mensen kiezen voor een palletkachel welke plaatselijk de ruimte verwarmd. In veel gevallen werdt voorheen de woning verwarmd middels de gas CV installatie.

Doordat de pellet kachel nu heerlijk behaaglijk de woonkamer verwarmd, slaat de gas CV niet meer aan. Dit is ook juist de bedoeling, want dit geeft over het algemeen een besparing van 35-45% (met aardgas) op uw vaste kosten. Maar dit leidt wel in veel gevallen dat alleen de woonkamer warm is en de douch, hal en andere ruimtes koud en kil worden. Dit wordt toch vaak ervaren als nadeel.

Oplossing om de rest ook te verwarmen

Indien u niet achteruit wilt gaan in confort maar toch wilt overstappen op pellet verwarming dan is de Pellet CV of CV pelletketel de oplossing. Ook kunt u denken aan een pellet haard met kanalisatie.

Geluid

En ander nadeel kan zijn dat een pelletkachel altijd iets van geluid maakt. Daarom is het van belang om altijd een zaak te bezoeken, welke meerdere pelletkachel modellen, werkend opgesteld heeft staan. Op deze manier kunt u zelf beoordelen of de kachel, welke u wilt aanschaffen, niet voor u teveel geluid maakt voor uw situatie.

Pelletkachel schoonmaak

In verhouding tot een gas CV moet een pelletkachel 1 of 2 keer per week uitgezogen worden. Dit is in vergelijking met een gas CV meer werk maar in vergelijking met een houtkachel minder werk. Het is dus maar net wat uw gewend bent.

Bezoek ook www.rrpelletkachel.nl voor meer informatie