Voorjaar-voordeel & voorraad in plaats van piekprijzen & najaar-schaarste: slimme mensen kopen nu Houtpellets weer goedkoop! Pelletkachels op voorraad, vlot leverbaar

Pelletkachel voor- en nadelen

Pelletkachel voordelen

 

Bespaar tot wel 70% op uw stookkosten

Met een Artel pelletkachel of pellet CV-ketel kun je veel geld besparen. De besparing kan oplopen tot 70% van jouw huidige stookkosten. Dit klinkt misschien ongeloofwaardig, maar als je diesel, butaan, stookolie of mazout gebruikt, dan is dit percentage niet uitzonderlijk.

Verwarm je op het moment jouw woning met aardgas of gasolie? Dan kan de besparing 40% tot 75% zijn op de stookkosten. Hoe eerder je overstapt naar het verwarmen met houtpellets, hoe sneller je begint met besparen.

Beter voor het milieu

Draag jij al bij aan een schoner klimaat?

"Een beter milieu begint bij jezelf" is een veelgebruikte uitdrukking. Maar heb jij al daadwerkelijk een bijdrage geleverd? Kies je voor een Artel pellethaard of een pellet CV-ketel, dan kun je deze vraag met een overtuigende Ja beantwoorden.

Alle Artel pelletkachels zijn namelijk gecertificeerd volgens strenge milieunormen binnen Europa. Sterker nog, de pelletkachels van Artel voldoen al aan de net voorgestelde wetgeving op milieugebied.

 

Haal sfeer en warmte in uw woning met een pelletkachel inbouwhaard

Natuurlijk zijn besparingen een grote drijfveer om tot de aanschaf van een Artel pelletkachel inbouwhaard over te gaan. Maar de sfeer en stralingswarmte die een Artel pellet voorzet- of inbouwhaard naar je woonkamer brengt, zijn minstens zo belangrijk. De uitstraling van pellet vuur is vergelijkbaar met die van een houtkachel, maar dan met het gebruikersgemak van een gaskachel. Met een pelletkachel hoef je dus niet te slepen met houtblokken.


Eenvoudig te installeren

Doordat een Artel pelletkachel eenvoudig geïnstalleerd kan worden in iedere woon- of kantoorsituatie, kan de pellethaard ook voor jou de oplossing zijn. Breng ook sfeer en warmte in je leefomgeving zonder ingewikkelde installatie activiteiten. En dat zijn nu precies de voordelen van een pelletkachel waar je van profiteert.

Voordelen van pelletkachel in uw woonkamer

 

Pelletkachel nadelen

Naast de vele voordelen heeft de pelletkachel ook enkele nadelen. De nadelen zijn te verdelen in verschillende groepen. Soms wordt het door de gebruiker ervaren als nadeel, maar vaak komt het ook voort uit een verkeerd advies tijdens de aanschaf.

In de hieronder opgesomde nadelen zijn dus dikwijls te voorkomen met de juiste keuze in de aanschaffase.

Rest van de woning niet verwarmd

Veel mensen kiezen voor een pelletkachel voor lokale verwarming. In veel gevallen werd voorheen de woning verwarmd doormiddel van een gas CV installatie.
Doordat de pelletkachel nu heerlijk behaaglijk de woonkamer verwarmd, slaat de gas CV niet meer aan. Dit is ook juist de bedoeling, want dit geeft over het algemeen een besparing van 35-45% (met aardgas) op de stookkosten. Maar in veel gevallen zorgt dit ervoor dat alleen de woonkamer warm is en de douche, hal en andere ruimtes koud en kil worden. Dit wordt toch vaak ervaren als een nadeel.

Oplossing om de rest ook te verwarmen

Indien je niet achteruit wil gaan in comfort maar toch wil overstappen op pellet verwarming dan is de Pellet CV moederhaard of CV pelletketel de oplossing. Ook kun je denken aan een pelletkachel met kanalisatie.

Geluid

Een ander nadeel kan zijn dat een pelletkachel altijd iets van geluid maakt. Daarom is het van belang om altijd een showroom te bezoeken, welke meerdere pelletkachel modellen werkend opgesteld heeft staan. Op deze manier kunt je zelf beoordelen of de kachel, die je misschien wil aanschaffen, niet teveel geluid maakt voor jouw situatie. Tegenwoordig worden pelletkachels steeds stiller, dit is mede dankzij de continu draaiende vijzelmotor die in veel nieuwe modellen zitten.

Pelletkachel schoonmaak

Een pelletkachel moet 1 á 2 keer per week uitgezogen met een daarvoor bedoel stofzuiger (as-zuiger). Dit is in vergelijking met een gas CV meer werk, maar in vergelijking met een houtkachel minder werk. Het is dus maar net wat je gewend bent.

Bezoek ook BlueSolid voor meer informatie

 

 

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.