Vraag vrijblijvend een
offerte bij ons aan

Pelletkachel vs CV pelletkachel

Pelletkachel vs CV Pelletkachel

De pelletkachel is sterk in opkomst. Veel mensen nemen een pelletkachel, welke de ruimte plaatselijk verwarmd.

 Voordelen plaatselijke pelletkachel

Een pelletkachel welke warme lucht uitblaast, is eenvoudig te plaatsen en laag in aanschaf. Het behaalde rendement is hoog en de verwarmingskosten laag. Besparingen kunnen oplopen tot wel 45 % ten aanzien van aardgas en als vervanging van butaan/propaan of diesel wel tot 70%.

Nadeel pelletkachel met lucht uitblaas

Een veel gehoorde klacht, bij pelletkachel bezitters met lucht uitblaas, is dat er toch wordt ingeboet op comfort.  Normaal verwarmde de centrale verwarming het hele huis en nu wordt alleen de kamer, waarin de pelletkachel zich bevindt, verwarmd.

Om deze reden stappen veel pelletkachel bezitters, na verloop van tijd,  over naar een Pelletkachel CV moederhaard of een pelletketel.

Voordelen Pelletkachel CV moederhaard

De pelletkachel moederhaard wordt in de woonkamer geplaatst en straalt net als een houtkachel direct warmte uit. Het grootte verschil is echter dat er in de tussentijd ook verwarmd water door het CV netwerk stroomt. Hierdoor komt het comfort van warmte weer terug in het hele huis

Dit zorgt ervoor dat in de woonkamer het genot van een houtkachel wordt ervaren en het comfort van de CV installatie in de rest van de woning.

Dit is de ideale combinatie tussen kosten besparen aan de ene zijde en comfort aan de andere zijde.

Een nadeel is dat een pellet CV installatie duurder is in aanschaf. Maar kan toch terug verdient worden in 5 tot 7 jaar.  Achteraf hebben veel mensen toch spijt gekregen niet direct een pellet CV moederhaard te hebben genomen. En dan is goedkoop toch weer duurkoop.

Design pellet CV moederhaard

De verkrijgbare modellen moederhaarden zijn tegenwoordig veelzijdig en modern. Bezoek www.pelletkachelcalux.nl of www.artelpelletkachel.nl voor meer modellen

EIGENSCHAP       PELLETKACHEL       CV Pelletkachel     
comfort
Gebruikers gemak
Economisch verbruik  
sfeer
Rendement
 Zelfstandig opstart
Interieur Reinheid
Installatie kosten
Regelbaar
Onderhoud