Kachels op voorraad en vlot leverbaar, pelletkachel kopenWebwinkel 24 uur per dag geopend • Openingstijden fysiek bestelpuntExtreme drukte • Wachtlijsten en wachttijden bij contactaanvragen

Wat is een pelletkachel?

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een verbrandingsoven die de voordelen van een houtkachel combineert met het gebruikersgemak van een gas cv toestel. Net zoals bij een houtkachel is hout de brandstof van een pelletkachel, maar dan in de vorm van houtpellets. Er ontstaat bij de verbranding van houtpellets natuurlijk warmte en daar is het om te doen. De werking van een pelletkachel is automatisch. Het is mogelijk de gewenste temperatuur in te stellen en de pelletkachel zal gaan werken om deze te bereiken.

De werking van een Artel pelletkachel

Alles speelt zich achter gesloten deuren af, daardoor is het lastig om te zien hoe een pelletkachel precies werkt. Gelukkig voor de gebruiker gebeurd het meeste automatisch. Je zet de pelletkachel aan en controleert de inhoud van de voorraadtank. Vanuit het pellet-reservoir worden de houtpellets door de pellethaard met een draaiende vijzel naar de vuurkorf getransporteerd en ontstoken door een gloeispiraal. De pelletkachel is continue bezig met de hoeveelheid brandstof en zuurstof die aangevoerd wordt. Deze worden op elkaar afgestemd en zo ontstaat er een optimaal verbrandingsproces. De vrijgekomen warmte wordt door de warmtewisselaar van de pelletkachel, onttrokken uit de verbrandingsgassen en de woonruimte ingeblazen door de kamerventilator. Door de geavanceerde technologie wordt de uitstoot en vervuiling tot een minimum teruggebracht. Dit vormt de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis gasloos wil verwarmen op duurzame manier om het milieu te ontzien. Een tweede ventilator voert de rookgassen, via het rookkanaal, af naar buiten.

Kort samengevat is dit het resultaat:

 • een hoog rendement;
 • een kleine hoeveelheid uitstoot van verontreinigde stoffen;
 • kostenbesparing;
 • gasloos verwarmen;
 • duurzaamheid;
 • respect voor het milieu;

 Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je weten wat de aanschaf van een houtpelletkachel voor je betekend, neem dan contact op met Artel of vraag direct een offerte aan.

  

Palletkachel of pelletkachel!?

Klinkt hetzelfde maar zo wordt het niet geschreven. Op deze site vind je alleen pelletkachels en als je die zoekt dan ga je zeker slagen op de ArtelPelletkachel.nl. Op deze site bieden wij alle voorkomende modellen en uitvoeringen pelletkachels aan. Van CV- tot kanalisatie, inbouw of kleine pelletkachels, wij kunnen alles leveren voor een mooie prijs.

Uitvoeringen

Op het gebied van pelletkachels zijn er meerdere uitvoeringen verkrijgbaar:

 • Pelletkachel lucht verwarming (lokale verwarming)
 • Pelletkachel kanalisatie
 • Pelletkachel inbouw
 • Pellet CV-ketel
 • Pelletkachel CV moederhaard

Pelletkachel CV moederhaard

De pelletkachel cv moederhaard zal meestal in de woonkamer worden geplaatst. Hierdoor breng je de gezelligheid van een houtkachel in de woonkamer en wordt tegelijkertijd je vloerverwarming en/of radiatoren verwarmt in de rest van de woning. Wil je zien welke modellen er beschikbaar zijn kijk dan in ons assortiment moederhaarden.

Pellet CV-ketel

Een Pellet CV-ketel is volledig geïsoleerd en afgesloten. Dit maakt de pelletketel CV geschikt om in de berging, bijkeuken of schuur te plaatsen. Hier kan de pellet gestookte CV-ketel volledig de functie overnemen van een gas CV-ketel. Dit betekend dat het gas volledig afgesloten kan worden. Wil je weten welke pelletketels er zijn kijk dan in onze webshop.

Pelletkachel kanalisatie

Ook in het assortiment van de pelletkachel met kanalisatie is er ruime keuze uit verschillende pelletkachel modellen van Artel. Of je nu een kleine smalle pelletkachel met kanalisatie zoekt, of een grootte, je slaagt zeker met Artel. Wil je meer weten over pelletkachel met kanalisatie bezoek dan deze pagina.

Inbouw pelletkachel

Met een inbouw pelletkachel heb je direct de sfeer van een inbouw houtkachel. De voordelen van een pelletkachel inbouw zijn alleen veel groter. Zo heb je een veel hoger rendement en meer comfort dan bij een houtkachel. Je hoeft immers niet meer vele vrije zaterdagen op te offer aan het kloven van hout. Wilt u meer weten over inbouw pelletkachel, bekijk hier het assortiment!

Chat
Chat-Bot-Image

Hulp nodig? Ik help u graag.