Vraag vrijblijvend een
offerte bij ons aan

Wat is een pelletkachel?

Wat is een pelletkachel?

Een houtpelletkachel is een verbrandingsoven die de voordelen van een houtkachel combineert met het gebruikersgemak van een gas cv toestel.

Door de geavanceerde technologie wordt de uitstoot en vervuiling tot het minimum teruggebracht. Dit vormt de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis wil verwarmen met de meest duurzame methodes om het milieu te ontzien.

De werking van een Artel pelletkachel

Houtpelletkachel werking

Pelletkachel doorsnede

Vanuit de voorraadtank worden de pellets door de pellethaard met een draaiende vijzel naar de vuurkorf getransporteerd en ontstoken door een gloeispiraal.

Voortdurend worden de hoeveelheden brandstof en zuurstof automatisch op elkaar afgestemd en zo wordt er een optimaal verbrandingsproces verkregen.

De vrijgekomen warmte wordt door de warmtewisselaar van de pellet voorzet kachel, onttrokken uit de verbrandingsgassen en overgegeven aan de omgeving.

Het resultaat is:

  • een hoog rendement
  • een kleine hoeveelheid uitstoot van verontreinigde stoffen
  • kostenbesparing
  • duurzaamheid
  • respect voor het milieu

Bent u benieuwd geraakt en wilt u weten wat de aanschaf van een houtpelletkachel voor u betekend, neem dan contact op met RR Trading pelletkachels

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets worden gemaakt van 100% houtzaagsel. Het houtzaagsel wordt samengeperst tot een cilindrisch staafje van rond 6 mm met een variabele lengte van 10 tot 25 mm.

Pellets

Houtpelletkachel of Houtpelletkachel CV offerte aanvraag